Recepti

Top 5 namirnica koje ‘ubijaju’ želju za slatkim! Ako ste pretjerali sa šećerom, jedite upravo njih


 

Isprobajte, ovi savjeti zaista djeluju!
Sigurno vam je poznat osjećaj kada ste spremni bilo što ‘utrpati’ u usta, samo da je slatko i ne možete prestati misliti na to. Otkrivamo vam pet namirnica koje će utažiti vašu želju za slatkim.

1. Jabuke
Jabuke, ili neko drugo voće, odličan su izbor zbog prirodnih šećera koje sadrže, a uz to su bogate vlaknima koji daju osjećaj sitosti.

2. Slatki kukuruz
Ova namirnica je bogata antioksidantima, vitaminima, mineralima i dijetalnim vlaknima. Razlikuje se od običnog kukuruza po tome što sadrži više vode i šećera što će samo po sebi utjecati na umanjivanjem želje za slatkim, a i dati će vam osjećaj sitosti.

3. Slatki krumpir
Slatki krumpir poznat je i pod nazivom batat. Ovaj nepravedno zanemareni gomolj brzo će utažiti potrebu za slatkim, a pritom će vašem tijelu osigurati dnevnu potrebnu dozu vitamina C, D, B6. Bogati su željezom, a neke supstance batata pomažu u borbi protiv srčanih oboljenja, karcinoma i niza degenerativnih bolesti.

4. Rajčica
Rajčica je poznata po visokom udjelu seratonina, a seratonin u rajčici djeluje kao prijenosnik koji šalje poruku vašem mozgu da je želja za slatkim zadovoljena. Rajčica je također bogata kromom koji regulira nivo kolesterola, masnoća i šećera u krvi.

5. Cimet
Glavni aktivni sastojak cimeta je hidroksi kalkon koji podsjeća na prirodan inzulin, sprečavajući naglo opadanje nivoa šećera te time i umanjuje potrebu za slatkim. Osim toga, cimet pozitivno utječe i na ravnotežu krvnoga tlaka, prenosi Polleo Sport.

Izvor: dnevno.hr